INFORMASJON OM KARANTENE TIL ANSATTE, ELEVER OG FAMILIER VED ARENDAL VIDEREGÅENDE SKOLE

Onsdag 03.03.21 satte smittevernteamet i Arendal kommune berørte elever, ansatte og deres husstander i husstandskarantene etter at det var mistanke om at to elever var smittet med mutert virus. Karantenen gjaldt i første omgang til 07.03.21

Etter vinterferien er det dessverre oppdaget covid-19 smitte ved Arendal vgs, avdeling Barbu. Viruset er påvist å være mutert variant. På grunn av den pågående smittesituasjon i Arendal kommune har kommuneoverlegen nå funnet det nødvendig også å gjøre vedtak om familiekarantene fra dags dato.

Du er velkommen til å søke Arendal videregående skole - skolen midt i sentrum av byen. Her finner du nærmest et lite samfunn i miniatyr med om lag 900 elever og 130 ansatte - og med mange ulike aktiviteter.

Vi tilbyr et bredt spekter av fag som vil gi deg et godt tilbud om du ønsker å studere videre på høyskole eller universitet - eller vil satse på en fremtidig karriere innen servicenæringen.

Presentasjonen fra informasjonsmøtet for elever i 10. klasse og foresatte 3. februar finner du her: Informasjonsmøte Arendal vgs. 03.02.2021 (PDF, 6 MB)

Det blir ikke massevaksinering mot hjernehinnebetennelse slik det har vært tidligere, på grunn av koronasituasjonen. De som ønsker vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse, må selv kontakte vaksinasjonskontoret for å avtale time for vaksinering på telefon 37006870.

Vaksinen koster 450kr.

For mer informasjon om smittsom hjernehinnebetennelse se: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/hjernehinnebetennelse/vaksine-mot-smittsom-hjernehinnebetennelse/ungdom-bor-vurdere-a-vaksinere-seg-mot-smittsom-hjernehinnebetennelse/

Presentasjonen fra informasjonsmøtet for VG1-elever og foresatte den 20. januar 2021 kan lastes ned her (PDF, 2 MB).

Regjeringen har besluttet at ungdomsskoler og videregående skoler skal tilbake på gult nivå fra og med onsdag 20. januar.

Det betyr at våre elever møter på skolen igjen onsdag 20. januar og får undervisning i klasserom etter ordinær timeplan.

Kjære gode og flotte elever ved Arendal vgs. Skoleåret 2021 startet ikke akkurat slik vi hadde lyst til. Mange forventninger og ønsker om å få være sammen med vennegjengen, og drive med fritidsaktiviteter må igjen legges på vent. Dere skulle hatt svart belte i tålmodighetstrening! Vi vet at koronapandemien kan være utfordrende i varierende grader og kanskje spesielt for akkurat dere unge. Dere som har behov for det må gjerne kontakte oss for en prat.

Regjeringen har bestemt at fra 4. januar skal all undervisning skje i henhold til rødt smittevernnivå. Dette medfører endringer fra den ordinære skolehverdagen, foreløpig frem til 18.januar, eventuelt til noe annet er bestemt.

All undervisning vil skje etter elevenes ordinære timeplan. Det som skiller denne perioden fra den vanlige skolehverdagen er at elevene enten får undervisningen digitalt hjemme eller at undervisningen skjer fysisk på skolen. Utgangspunktet er at elevene vil gå på skolen annen hver dag frem til 18.januar – i sum blir det fire dager på skolen og fire dager hjemme.

Det betyr at kun halvparten av elevene skal møte til undervisning kommende onsdag og den andre halvdelen av elevene får tilbud om digital undervisning hjemme. Dette gjelder fra onsdag 6.januar.

Elevene vil få informasjon på It’s Learning fra sin kontaktlærer om hvilken gruppe de tilhører og dermed også hvilke dager de skal møte på skolen. Det vil maks være 15 til 16 elever for å ivareta kravet om en meters avstand også i klasserommet. I Aulaen eller Kunnskapsloftet kan det være flere elever, men avstandsregelen gjelder også i disse store rommene.

Fra nasjonalt hold er det innført rødt nivå på videregående skoler og på ungdomsskoler fra 4.januar og de neste 2 uker. I samråd med fylkeskommunen og lokale helsemyndigheter, vil vi nå presisere reiserådene for kollektivtrafikken. Hensikten er å begrense smitterisiko.