Elever og lærere som har vært i karantene siden torsdag har testet negativt på covid-19 og vil være ute av karantene senest i morgen, tirsdag. Dette er vi svært glad for.

Når vi nå går ut i helg og fritid, gjelder det at vi fortsatt har med oss «smitteverntanken» der vi ferdes. Det er stor smittespredning i det meste av landet. Agder er intet unntak. Derfor oppfordrer vi både elever, ansatte, foreldre og familier til å ta vare på hverandre og bidra til at vi verken blir smittet eller smitter andre.

- Det er 70 elever og 3 lærere i Vg3 som i formiddag er satt i karantene. I samråd med smittesporingsteamet i Arendal kommune er alle bedt om å gå i karantene umiddelbart. Det sier Kjell Wedø, rektor ved Arendal videregående skole.

En klasse er i karantene ved Arendal vgs etter at elev har fått påvist korona.

-Skolen fikk sent i går kveld (lørdag 7. november) melding fra smittesporingsteamet i Arendal kommune om at en elev på Vg3 ved vår skole er bekreftet smittet med covid-19.  Medelever i klassen på Barbu og en lærer er besluttet satt i karantene fra i går kveld og ut mandag 9.november. Disse er varslet om dette og må derfor testes for å avklare smitte. Det opplyser Kjell Wedø, rektor ved skolen.

Det er stor smittespredning flere steder i landet. Det må vi ta på største alvor. Arendal kommune skriver på sin hjemmeside at det ikke er meldt om nye smittetilfeller siden 13. oktober, men en oppblomstring av smitte kan skje om vi ikke tar smittevern på alvor. Vi har alle ansvar for å hindre at vi selv blir smittet eller utsetter andre for smitte.

Så lenge viruset sirkulerer i samfunnet, kan sykdom forekomme, og det er ikke mulig å forhindre alle nye tilfeller. Det betyr at det kan komme smitte inn i skolen, men det er viktig å minne hverandre på hva vi bør gjøre for å hindre smittespredning.

Udir har sendt ut oppdaterte råd om når man må være hjemme ved sykdom. Folkehelseinstituttet har oppdatert smittevernveilederne med disse rådene.

Her finner du informasjon som er relevant for elever, pasienter og innbyggere.

Les mer om publisering av standpunktkarakterer, klagefrist og –rutiner her.

Fra mandag 27. april åpner skolene for elever på Vg3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på Vg2. Vi har sammen med Folkehelseinstituttet laget en smittevernveileder som gir råd og støtte til skoler.