En klasse i karantene ved Arendal vgs

En klasse er i karantene ved Arendal vgs etter at elev har fått påvist korona.

-Skolen fikk sent i går kveld (lørdag 7. november) melding fra smittesporingsteamet i Arendal kommune om at en elev på Vg3 ved vår skole er bekreftet smittet med covid-19.  Medelever i klassen på Barbu og en lærer er besluttet satt i karantene fra i går kveld og ut mandag 9.november. Disse er varslet om dette og må derfor testes for å avklare smitte. Det opplyser Kjell Wedø, rektor ved skolen.

Kort karantene tid

-Den korte karantenetiden henger sammen med at den smittede eleven ikke har vært på skolen siden fredag 30.oktober og da kun i norsktimene i begynnelsen av dagen, forklarer Wedø.

Følger smittesporingsteamet i Arendal

⁃Vi har som vanlig god kontakt med lokale smittevernmyndigheter og skolens ledelse har hatt løpende kontakt med smittesporingsteamet i Arendal. Rutinene for varsling mv. er fulgt etter råd derfra. Det er de som til enhver tid sporer opp og avgjør hvem som anses for å ha vært i nærkontakt med den smittede og dermed må i karantene. De som nå er satt i karantene, er av kommunen bedt om å la seg teste for å avklare smitte. Det sier Arly Hauge, fylkesdirektør, utdanning.