Studiespesialisering med tilbud om idrett

Toppidrett håndball

Har du noen gang ønsket å spille håndball i skoletida? Ønsker du å satse på målrettet og systematisk trening innen håndball? Hos oss får du muligheten, fem timer i uka.

Arendal vgs tilbyr programfaget Toppidrett hvor elevene har håndball som idrett. Faget er på 5 timer per uke, og du kan ta faget i Vg1. På Vg3 kan faget velges som et av programfagene som er til valgPå Vg1 må faget tas i tillegg til de ordinære 30 t/uke.

Dersom du søker skoleplass hos oss neste år, gi gjerne en uforpliktende tilbakemelding om du er interessert i dette opplæringstilbudet. De som allerede er elever på skolen gir tilbakemelding på skolens valgskjema.

Breddeidrett

Breddeidrett er et fem timers programfag for elever på Vg3. Vi er avhengig av mange nok interesserte for å sette i gang dette opplæringstilbudet.

Kanskje dette er noe for deg?

Et godt alternativ til deg som ønsker kunnskap og ferdigheter i flere idretter.

Hvem bør velge breddeidrett?

Er du glad i allsidig idrett, men har nødvendigvis ikke ambisjoner om å prestere på et høyt nivå, da kan breddeidrett være et riktig valg.

Gjennom breddeidrett vil du få et innblikk i ulike idrettsaktiviteter og basistrening.

Det blir undervist i både lagidretter og individuelle idretter.

Noe avhengig av gruppas ønsker og lærernes kompetanse, kan basistrening i tillegg til idretter som badminton, volleyball, sandvolleyball, innebandy, rytmikk, friluftsliv, ski, skøyter m.m…tilbys.

Dine og gruppas interesser påvirker valg av idretter.

Programfaget er strukturert i to hovedområder (Aktiviteter og Trening og helse) Hovedområdene utfyller hverandre og må sees i sammenheng.

Det blir gitt standpunktkarakter i faget og du kan trekkes ut til en praktisk-muntlig eksamen.