Smitte blant ungdom i Arendal

Kommunelegene i Arendal har i kveld informert om at det er oppdaget Covid-19 smitte hos en ungdom som var på Tangen/EB-stranda den 16. mai. Ungdommen er elev ved Sam Eyde vgs., men har ikke vært på skolen siden vedkommende ble smittet. Det vil si at det ikke har vært smitte på skolen, opplyser ledelsen ved Sam Eyde vgs.

Som sikkert de fleste allerede har lest i mediene, var det svært mange ungdommer på ungdomsfesten denne kvelden, og alle som var på festen mellom kl. 19.30 og 23.00 må gå i karantene straks. Det må også alle deres husstandsmedlemmer.

Festdeltakerne og husstandsmedlemmene deres skal være i karantene til de har testet negativt. De kan ikke teste seg før 23.mai, så i praksis bli det ut uken.

Det var også en del russ til stede, men den smittede eleven hadde ikke kontakt med russen. Motorsykkel-ravnene som var til stede på Tangen bekrefter at det ikke var kontakt mellom russen og de øvrige ungdommene, derfor behøver ingen russ i karantene på grunnlag av denne festen.

Det er kommuneoverlegene i Arendal som har bestemt hvem som skal i karantene. Smitteteamet overvåker situasjonen og håper at smitten slås ned.