HURTIGTESTING AV ELEVER

Ved skolestart er alle skoler i utgangspunktet på såkalt «grønt smittenivå». For å redusere fraværet blant elever og lærere kommende skoleår er det besluttet at elever i videregående skole kan erstatte smittekarantene med hurtigtesting etter nærkontakt med smittet elev.

Dersom en elev får påvist smitte kan elever i samme klasse/gruppe ta hurtigtest på dag 1, 3 og 5 etter eksponering for å unngå karantene. Testingen vil i hovedsak foregå på skolen. Elevene skal, under veiledning, gjennomføre selvtesting ved at en bomullspinne sveipes i nesevingen. Resultatet vil vises etter noen minutter.

Dersom noen reserverer seg mot hurtigtesting må skolen få skriftlig beskjed om dette. Da vil eleven settes i ordinær karantene og må gjennomføre en vanlig PCR-test. Det behøves ikke skriftlig samtykke til at elevene gjennomfører hurtigtesting på skolen.